Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Youtube

Veegband voorop (VBV)

De veegbanden (ook wel voerbandvegers of voerrolvegers genoemd) van Kemp zijn eenvoudige hulpmiddelen voor het aanschuiven van voer. Door een trekkerband te monteren aan een gegalvaniseerde ster, die vervolgens is gemonteerd aan een wielnaaf, kan de band roteren en het voer aanschuiven. Doordat de band schuin is gemonteerd t.o.v. het frame, draait het voer altijd richting de koeien. Het is mogelijk om de band te vergrendelen, zodat de band als een soort schuif gebruikt kan worden om bijvoorbeeld het restvoer op te schuiven.

Omschrijving

De VBV (Veegband voorop) is een hydraulisch zwenkbare enkele veegband. De band kan links en rechts gebruikt worden d.m.v. een dubbelwerkende cilinder. Hierdoor kan u in dezelfde rijrichting het voer aan beide kanten van de voergang aanschuiven. Hierin is de VBV hetzelfde als de normale enkele veegband. Het verschil is dat de VBV voorop een trekker gebruikt kan worden.

Het frame is gedeeltelijk voorbereid voor aanbouw aan de trekker. De basis voor de aanbouw is dan gereed, het pasbaar maken op de specifieke trekker wordt niet door ons gedaan.

De VBV is standaard uitgevoerd met een inschuifbare steunvoet. Wanneer de steunvoet is uitgeschoven staat de machine recht en kan deze gemakkelijk aangekoppeld worden.

Het gewicht van het frame incl. band is ± 270 kg. Het frame alleen weegt ± 150 kg.

Bij de bestelling van de veegband voorop, vragen wij om het Matenplan VBV in te vullen (zie document: Productspecificaties).

Opties:

De veegband voorop kan geleverd worden met een voerband en een rubberschuif. Het frame en de band zijn los te koppelen van elkaar, waardoor de rubberschuif aangekoppeld kan worden. Hierdoor is er maar één trekker nodig om te voeren en het restvoer of modder weg te schuiven. De schuif kan d.m.v. een handmatig verstelling recht voor het voertuig geplaatst worden. In deze rechte stand kan (i.c.m. verstelbare hoeken) het restvoer of modder goed afgevoerd worden.

Wanneer u vaak wisselt tussen de schuif en de band is het wellicht interessant om te kiezen voor de optie die het mogelijk maakt om vanuit de trekker de band of schuif los te koppelen.

De voerschuiven zijn standaard uitgevoerd met een rechte balk, echter is het ook mogelijk om voor handmatig verstelbare hoeken te kiezen. Deze hoeken zijn 35 graden te verstellen ten opzichte van de balk. De verstelbare hoeken geven u meer controle om het voer bij het rubber te houden en zo in de rijrichting weg te schuiven.

De schuif is ook leverbaar met vaste hoeken, in een 30 graden stand.

Sluiten