Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park
Terug

Youtube

Lichte ronde balenklem (BKROL)

De ronde balenklemmen van Kemp zijn geschikt voor het oppakken en vervoeren van ronde balen. Bij de ronde klemmen zijn de klembeugels in de radius van de baal gebogen. Het voordeel hiervan is dat de ronde baal op het gehele oppervlak geklemd kan worden, waardoor er geen beschadiging aan het folie is.

Omschrijving

De BKROL is een lichte ronde balenklem geschikt aan minishovels en kleine trekkers.

Er zijn twee verschillende types verkrijgbaar:

  1. BKROL 1.100 - Klembereik 700 tot 1.100 mm, de klem gaat max. 1.250 mm open.
  2. BKROL 1.400 - Klembereik 700 tot 1.400 mm, de klem gaat max. 1.600 mm open.

De lichte ronde balenklem is geschikt voor balen tot 1.100 kg. Het gewicht van de BKROL is ±170 kg.

De klembeugels hebben een diameter van 60 mm en zijn 5 mm dik.

De cilinders van de klem zijn aan de buitenkant geplaatst waardoor er een minimale kracht en slijtage op het draaipunt is. De cilinders zijn bevestigd d.m.v. bouten in een sleufgat. Door dit sleufgat kunnen balen gemakkelijk weggezet worden, omdat de klemarmen zonder hydraulische druk kunnen bewegen.

Opties:

Terugslagklep: Eigenlijk is het niet een mogelijkheid maar meer een vereiste bij voertuigen met een open middenstand. Door de open middenstand kan de olie niet geblokkeerd worden en kan de klem dus niet in één positie blijven staan. De terugslagklep neemt deze functie over door de oliestroom te blokkeren, waardoor de balenklem op één positie kan staan.

Overdruk: Bij een werkdruk boven de 225 bar moet er een overdruk gemonteerd worden om overbelasting te voorkomen.

Demontabele haken: Het is mogelijk om de aanbouwdelen niet gelast maar demontabel te bestellen. Hierdoor kan u de aanbouwdelen gemakkelijk vervangen, wanneer nodig.

Sluiten