Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Over ons

Kemp Machines ging in 1998 van start. De neven en tevens buurmannen Steef en Steven Kemp zijn achter hun ouderlijke woning in Houten begonnen met de verhuur van giertanken. Door deze verhuur aan boeren kwamen de neven steeds meer in contact met de boeren uit de omgeving. Doordat beide werkzaam waren in de agrarische sector en in de metaalindustrie en zodoende kennis hadden over machinebouw in de agrarische sector, kwam de vraag vanuit de boeren om een betaalbare machine te maken om voer mee aan te schuiven. Steef en Steven zijn op de vraag ingegaan en hebben de voerband ontwikkeld.

Nadat de eerste voerband in werking was, kwamen er steeds meer vragen van boeren uit de omgeving. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van voerschuiven en balenklemmen. Deze twee producten, samen met de voerband, zijn nog steeds de belangrijkste artikelen uit ons assortiment. Echter heeft de ontwikkeling niet stilgestaan, zo zijn er nieuwe producten ontwikkeld maar ook bestaande producten geïnnoveerd. Belangrijke toevoegingen zijn de onkruidborstels en de terreinschuiven.

Het pand achter de woning is uitgebreid en sinds medio 2017 is er een pand op het industrie bijgekomen om aan de vraag te kunnen voldoen. Ook de doelgroep is uitgebreid. In het begin waren enkel boeren klant van Kemp, maar door toevoegingen aan het assortiment biedt Kemp ook producten voor de sectoren GWW en Tuin&Park.