Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park
Terug

Youtube

Standaard ronde balenklem (BKRO)

De ronde balenklemmen van Kemp zijn geschikt voor het oppakken en vervoeren van ronde balen. Bij de ronde klemmen zijn de klembeugels in de radius van de baal gebogen. Het voordeel hiervan is dat de ronde baal op het gehele oppervlak geklemd kan worden, waardoor er geen beschadiging aan het folie is.

Omschrijving

De BKRO is een ronde balenklem die geschikt is aan shovels, verreikers en trekkers. Het klembereik van deze klem is 700 tot 1.600 mm, de klem gaat max. 2.000 mm open. De ronde balenklem is geschikt voor balen tot 1.800 kg. Het gewicht van de BKRO is ±295 kg.

De klembeugels hebben een diameter van 60 mm en zijn 6,3 mm dik.

De ronde balenklem heeft vier cilinders die druk op de klemarmen uitoefenen. Hierdoor wordt de baal stabiel geklemd en de druk over de hele baal verplaatst.

De cilinders van de klem zijn aan de buitenkant geplaatst waardoor er een minimale kracht en slijtage op het draaipunt is. De cilinders zijn bevestigd d.m.v. bouten in een sleufgat. Door dit sleufgat kunnen balen gemakkelijk weggezet worden, omdat de klemarmen zonder hydraulische druk kunnen bewegen.

Opties:

Dubbele uitvoering: De BKRO kan als dubbele uitvoering besteld worden. De dubbele uitvoering is voorzien van een extra ronde klembeugel in het midden van de klem. De buitenste twee klemarmen kunnen aan beide zijde van de middenbeugel balen klemmen.

Rotator: De BKRO kan uitgevoerd worden met een 180 graden rotator, zie hiervoor de laatste foto's.

Terugslagklep: Eigenlijk is het niet een mogelijkheid maar meer een vereiste bij voertuigen met een open middenstand. Door de open middenstand kan de olie niet geblokkeerd worden en kan de klem dus niet in één positie blijven staan. De terugslagklep neemt deze functie over door de oliestroom te blokkeren, waardoor de balenklem op één positie kan staan.

Overdruk: Bij een werkdruk boven de 225 bar moet er een overdruk gemonteerd worden om overbelasting te voorkomen.

Demontabele haken: Het is mogelijk om de aanbouwdelen niet gelast maar demontabel te bestellen. Hierdoor kan u de aanbouwdelen gemakkelijk vervangen, wanneer nodig.

90 graden draaikop: Het is mogelijk om de klem te monteren op een draaikop, hierdoor kunt u de klem in allerlei standen zetten.

Sluiten