Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park
Terug

Youtube

Hydraulische Terrein- en Wegenschuif standaard (TenW)

Verkrijgbaar in rubberlengte: 1800, 2200, 2500, 2700, 3000 en 3200 mm

De Terrein- en Wegenschuiven van Kemp zijn geschikt als modderschuif, mestschuif, vuilschuif, sneeuwschuif, etc. Het rubber is uitgevoerd met een staalinlaag waardoor het rubber slijtvaster is, echter is door deze staalinlaag de schuif niet geschikt als voerschuif.

De Terrein- en Wegenschuiven zijn in staat om zowel 45 graden links als rechts te zwenken, hierdoor is er een goede controle op het afvoeren van het vuil. Twee cilinders zorgen ervoor dat de schuif twee kanten op kan zwenken. Doordat er gebruik is gemaakt van twee cilinders kan er ook tijdens het schuiven gezwenkt worden.

De balk met het rubber van de schuif is kantelbaar t.o.v. het frame, hierdoor is er altijd een optimale bodemaanpassing en slijt het rubber gelijkmatig.

Omschrijving

De TenW serie is verkrijgbaar in twee types en zes verschillende maten. De twee types zijn TenWS en TenWL. De TenWS is verkrijgbaar in de maten 1.800, 2.200, 2.500 en 2.700 mm en de TenWL in de maten 2.700, 3.000 en 3.200. Bij de TenWS zijn de rubbers 400 mm hoog en bij de TenW200 serie 500 mm hoog. In dit hogere rubber zijn twee rijen gaten geboord, waardoor u het rubber kan omdraaien en laten zakken. Het rubber is dus in vier verschillende standen te monteren.

De TenW is volledig gegalvaniseerd. Hierdoor is de schuif niet meer gevoelig voor weersinvloeden, waardoor het rubber tot op het frame afgesleten kan worden.

De schuiven zijn standaard uitgevoerd met verstelbare hoeken, maar de 2.700 is ook verkrijgbaar met een rechte balk, welke dan ook goedkoper is.

De terreinschuiver is verkrijgbaar met de aanbouwdelen die bij uw voertuig horen (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Voor extra specificaties, zie het document productspecificaties.

Opties:

De 1.800 mm variant is niet standaard uitgevoerd met twee cilinders. Het schuifvlak van deze schuif is namelijk klein, waardoor er geen grote krachten nodig zijn. Echter, het is wel mogelijk om te kiezen voor twee cilinders.

Het is mogelijk om te kiezen voor een schokventiel, bij voertuigen boven de 4.000 kg is het noodzakelijk. Het schokventiel zorgt voor een beveiliging wanneer de schuif ergens tegenaan botst. In dit geval zorgt het schokventiel ervoor dat de olie uit de cilinder, die onder druk is komen te staan, verplaatst wordt naar de andere cilinder. Hierdoor zwenkt de schuif langs het obstakel en is de kans op beschadiging kleiner. Het schokventiel is uiteraard enkel mogelijk bij de schuiven met twee cilinders.

De TenWS is standaard uitgevoerd met een rubber van 400 mm hoog. Echter, het is mogelijk om te kiezen voor een verhoogd rubber van 500 mm hoog.

De TenW serie is geschikt als sneeuwschuif, maar om ook controle te hebben over de sneeuw die over het rubber heen spat kan u kiezen voor een demontabele sneeuwkap.

Een laatste mogelijkheid is de terugslagklep. Eigenlijk is het niet een mogelijkheid maar meer een vereiste bij shovels met een open middenstand. Door de open middenstand kan de olie niet geblokkeerd worden en kan de schuif dus niet in één positie blijven staan. De terugslagklep neemt deze functie over door de oliestroom te blokkeren, waardoor de schuif op één positie kan staan.

Sluiten