Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park
Terug

Youtube

Enkele veegband zwenkbaar (VBE)

De veegbanden (ook wel voerbandvegers of voerrolvegers genoemd) van Kemp zijn eenvoudige hulpmiddelen voor het aanschuiven van voer. Door een trekkerband te monteren aan een gegalvaniseerde ster, die vervolgens is gemonteerd aan een wielnaaf, kan de band roteren en het voer aanschuiven. Doordat de band schuin is gemonteerd t.o.v. het frame, draait het voer altijd richting de koeien. Het is mogelijk om de band te vergrendelen, zodat de band als een soort schuif gebruikt kan worden om bijvoorbeeld het restvoer op te schuiven.

Omschrijving

De VBE (Veegband enkel) is een hydraulisch zwenkbare veegband. De band kan links en rechts gebruikt worden d.m.v. een dubbelwerkende cilinder. Hierdoor kan u in dezelfde rijrichting het voer aan beide kanten van de voergang aanschuiven. De VBE kan geleverd worden met 3-punt of met aanbouwdelen voor (mini)shovel e.d. (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

De VBE is standaard uitgevoerd met een inschuifbare steunvoet. Wanneer de steunvoet is uitgeschoven staat de machine recht en kan deze gemakkelijk aan de snelwissel gekoppeld worden.

Het gewicht van de VBE is ± 200 kg.

Naast de standaard VBE is ook een zware enkele veegband (VBEZ) verkrijgbaar. Hier is gebruik gemaakt van een 6naafs zware ster en een extra draaipunt is toegevoegd, om zo de grotere krachten op te nemen.

Sluiten