Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park
Terug

Youtube

Balenprikker (BP)

De balenprikkers van Kemp zijn geschikt voor het oppakken van zowel hooi- als strobalen. De balenprikker is een snelle en goedkope manier voor balentransport. Tegen het hoge rek van de balenprikker kunnen meerdere balen gestapeld worden.

De balenprikker is standaard uitgevoerd met drie zware tanden in lasbussen, zodat de tanden niet uit de koker scheuren. Wanneer u geen balen vervoert kan het veiligheidsrek uitgeklapt worden.

Omschrijving

De balenprikker is verkrijgbaar in twee types en drie verschillende hoogten. De twee types zijn BPL en BPZ, de L staat voor licht en de Z voor zwaar. Dit betekend dat de BPZ zwaarder is dan de BPL en dus geschikt is voor shovels, verreikers en voorladers. De BPL is geschikt voor minishovels en kleine trekkers. De tanden van de BPZ zijn 45 mm en van de BPL 30 mm. De werklengte van de tanden zijn voor beide types 950 mm. De BPL is geschikt tot een gewicht van 800 kg, de BPZ tot een gewicht van 1.500 kg.

De BPL is verkrijgbaar in twee hoogten, namelijk 1.000 mm en 1.500 mm. De breedte is bij beide maten 1.500 mm.

De BPZ is 1.800 mm hoog en 1.850 mm breed.

De balenprikker is verkrijgbaar met de aanbouwdelen die bij uw voertuig horen (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Opties:

Extra inlasbus: Wanneer u twijfelt om meer dan drie tanden te bestellen kan u ervoor kiezen om enkel een extra inlasbus aan te schaffen. Wij zullen deze bus in de koker lassen, zodat wanneer u een extra tand wilt deze kan plaatsen.

Extra tand: De balenprikker is standaard voorzien van drie tanden, u kan kiezen om vier of vijf tanden te bestellen.

Hydraulisch opklapbare tanden: Het voordeel hiervan is dat u de tanden op kan klappen wanneer u bijvoorbeeld zonder balen over de openbare weg rijdt.

Demontabele haken: Het is mogelijk om de aanbouwdelen niet gelast maar demontabel te bestellen. Hierdoor kan u de aanbouwdelen gemakkelijk vervangen, wanneer nodig.

Sluiten