Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Youtube

Balenklem compact (BKC)

De balenklemmen van Kemp zijn vanzelfsprekend geschikt voor het verplaatsen/oppakken van balen. De schuifklemmen zijn uitermate geschikt voor het oppakken van rechthoekige balen, echter is het ook goed mogelijk om ronde balen te vervoeren. De schuifklemmen hebben twee schuifkokers per klemarm, dus vier in totaal. Deze vier schuifkokers zorgen ervoor dat de kracht verdeeld wordt over de gehele hoogte van de klem. Hierdoor kunnen we de klembeugels slank/smal houden, wat makkelijk is bij het wegzetten of oppakken van balen uit een hoop.

Bij de meest gangbare schuifklemmen zijn de klemarmen volledig gegalvaniseerd, hierdoor is het staal niet meer gevoelig voor invloeden van het weer of vuil.

Omschrijving

De BKC is ontwikkeld voor de intensieve gebruiker en is geschikt aan trekkers (tot 120 pk), shovels en verreikers. Ten opzichte van de lichtere balenklemmen (BK en BKS) is de BKC op een aantal onderdelen veranderd. In de hoeken van de klemarmen is een verstevigingsstrip (15mm) gelast, waardoor de hoek nog sterker wordt. De klembuizen zijn gebogen uit één buis van 70x6,3 mm, hierdoor heeft de buis geen zwakke plekken. In de vier geleidingskokers is kunststof gemonteerd, waardoor er minimale slijtage is en de klem onderhoudsvrij is. De hoogte van de klemarmen is 480 mm, door deze hoogte kan de kracht op de baal goed verdeeld worden. De vier schuifkokers zijn gemaakt van 8 mm dik staal. Het gewicht van de BKC is ± 300 kg.

De BKC is verkrijgbaar in drie uitvoeringen, namelijk de BKC2.200, de BKC2.500 en de BKC2.600. De BKC2.200 heeft een klembereik van 700 – 2.200 mm, de BKC2.500 van 700 – 2.500 mm en de BKC2.600 van 800 – 2.600 mm.

De compacte balenklem is verkrijgbaar met de aanbouwdelen die bij uw voertuig horen (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen)

Voor extra specificaties, zie het document productspecificaties.

Opties:

Terugslagklep: Eigenlijk is het niet een mogelijkheid maar meer een vereiste bij voertuigen met een open middenstand. Door de open middenstand kan de olie niet geblokkeerd worden en kan de klem dus niet in één positie blijven staan. De terugslagklep neemt deze functie over door de oliestroom te blokkeren, waardoor de balenklem op één positie kan staan.

Overdruk: Bij een werkdruk boven de 225 bar moet er een overdruk gemonteerd worden om overbelasting te voorkomen.

Demontabel rek voor 2e baal: De BKC heeft de mogelijkheid voor een rek, hierdoor kunnen er twee balen tegelijk vervoerd worden.

Demontabele haken: Het is mogelijk om de aanbouwdelen niet gelast maar demontabel te bestellen. Hierdoor kan u de aanbouwdelen gemakkelijk vervangen, wanneer nodig.

Balenspeer: Deze balenspeer stelt u in staat om het folie/touw & net van de baal te halen. Voor meer informatie kijk op de productpagina van de balenspeer.

Sluiten