Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Balenklem met groot klembereik (BKGK)

De balenklemmen van Kemp zijn vanzelfsprekend geschikt voor het verplaatsen/oppakken van balen. De schuifklemmen zijn uitermate geschikt voor het oppakken van rechthoekige balen, echter is het ook goed mogelijk om ronde balen te vervoeren. De schuifklemmen hebben twee schuifkokers per klemarm, dus vier in totaal. Deze vier schuifkokers zorgen ervoor dat de kracht verdeeld wordt over de gehele hoogte van de klem. Hierdoor kunnen we de klembeugels slank/smal houden, wat makkelijk is bij het wegzetten of oppakken van balen uit een hoop.

De gelakte onderdelen van de klemmen zijn in onze eigen spuiterij behandeld met twee componenten primer/coating.

Omschrijving

De balenklem met groot klembereik heeft een bereik van 700 tot 2.700 mm. Door het grote klembereik is deze balenklem geschikt voor kleine balen tot grote hooi- of strobalen, maar ook voor bundelbalen. De BKGK is een klem die gemaakt wordt op aanvraag waardoor deze veel mogelijkheden heeft. Deze mogelijkheden kan u vinden onder het kopje opties.

De balenklem met groot klembereik is verkrijgbaar met de aanbouwdelen die bij uw voertuig horen (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Voor extra specificaties, zie het document productspecificaties.

Opties:

Verlengbeugels vast: Het is mogelijk om de klembeugels twee meter lang te maken, zodat u meer balen tegelijk kunt klemmen.

Verlengbeugels demontabel: Naast de vaste verlengbeugels (gelast), is het eveneens mogelijk om de verlengbeugels demontabel te bestellen.

Verhoogde beugels: De klembeugels kunnen verhoogd worden, waardoor u meer balen boven op elkaar kunt oppakken.

Demontabele middenbeugel: In het midden van een klem kan een extra klembeugel geplaatst worden. Hierdoor kunt u veel kleine balen verplaatsten, omdat zowel links als rechts van de klembeugel geklemd kan worden.

Overdruk: Bij een werkdruk boven de 225 bar moet er een overdruk gemonteerd worden om overbelasting te voorkomen. Het advies is om bij verlengbeugels altijd een overdruk te monteren.

Terugslagklep: Eigenlijk is het niet een mogelijkheid maar meer een vereiste bij voertuigen met een open middenstand. Door de open middenstand kan de olie niet geblokkeerd worden en kan de klem dus niet in één positie blijven staan. De terugslagklep neemt deze functie over door de oliestroom te blokkeren, waardoor de balenklem op één positie kan staan.

Gelijkloopventiel: Het gelijkloopventiel zorgt ervoor dat beide klemarmen tegelijk in en uit gaan.

Rek voor 2e baal: De BKGK heeft de mogelijkheid voor een rek, hierdoor kunnen er twee balen tegelijk vervoerd worden.

Balenspeer: Deze balenspeer stelt u in staat om het folie/touw & net van de baal te halen. Voor meer informatie kijk op de productpagina van de balenspeer.

Sluiten