Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Balenklem voor rotator (BKR)

De balenklemmen van Kemp zijn vanzelfsprekend geschikt voor het verplaatsen/oppakken van balen. De schuifklemmen zijn uitermate geschikt voor het oppakken van rechthoekige balen, echter is het ook goed mogelijk om ronde balen te vervoeren. De schuifklemmen hebben twee schuifkokers per klemarm, dus vier in totaal. Deze vier schuifkokers zorgen ervoor dat de kracht verdeeld wordt over de gehele hoogte van de klem. Hierdoor kunnen we de klembeugels slank/smal houden, wat makkelijk is bij het wegzetten of oppakken van balen uit een hoop.

De gelakte onderdelen van de klemmen zijn in onze eigen spuiterij behandeld met twee componenten primer/coating.

Omschrijving

De BKR is geschikt als balenklem aan een mobiele kraan, met of zonder draai-kantelkop. Door de rotator zijn balen snel en gemakkelijk te pakken en weg te zetten, ook tijdens het rijden.

De balenklem is leverbaar is twee verschillende uitvoeringen. Het verschil tussen deze twee is het klembereik. De BKR2.300 heeft een bereik van 700 – 2.300 mm en de BKR2.600 van 800 – 2.600 mm.

De klemarmen zijn 800 mm hoog en 1.000 mm lang. Door deze hoge klemarmen is de baal in alle posities goed te pakken, zowel van boven als van de zijkant.

De BKR is standaard uitgevoerd met een drukbegrenzer. Het gewicht van de BKR is ± 500 kg.

Wanneer de mobiele kraan geen draai-kantelkop heeft, dan kunnen wij een rotator aan de klem leveren. Deze rotator is voorzien van een oliedoorvoer voor onbeperkt draaien, hierdoor zijn er geen problemen met slangen.

De balenklem rotator is verkrijgbaar met de aanbouwdelen die bij uw voertuig horen (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Voor extra specificaties, zie het document productspecificaties.

Sluiten