Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Youtube

Balenspeer (BS)

De balenspeer kan gemonteerd worden op alle Kemp schuifklemmen. In combinatie met de balenklem kan de balenspeer het folie/touw & net van de baal verwijderen. De balenspeer is demontabel, zodat deze gemakkelijk verwijderd kan worden wanneer u weer balen wil transporteren. De balenspeer met houder is met 2 pennen en snelkoppelingen te verwijderen.

Omschrijving

De werking van de balenspeer is als volgt: De klem wordt geopend en de foliehouder gaat omhoog, hierdoor kan de speer onder de folie en het net of de touwen geschoven worden. Vervolgens wordt de klem gesloten en gaat ook de foliehouder, waar verende houders in zijn gemonteerd, naar beneden en wordt de folie en touwen of net geklemd. Een mes of een meshouder op de voerwagen kan vervolgens het net of touwen doorsnijden. Na deze actie kan de klem weer geopend worden en zal de baal eruit vallen. Het folie en net of touwen blijven achter in de houder.

De foliehouder kan worden bediend met 1 dubbelwerkende functie in combinatie met de balenklem, maar hiervoor is er een terugslagklep op de folieklem en een volgordeklep nodig.

Sluiten