Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Youtube

Diepstrooiselvlakker (DSV)

De Diepstrooiselvlakker van Kemp is een vlakbalk om diepstrooiselboxen te effenen. Met deze diepstrooisel-vlakker schuif je met een shovel in één werkgang de ruggen boxvulling van onder een zwevende box in het ligbed. Hierdoor wordt het ligbed egaal, zachter en het strooisel droogt beter  waardoor er minder kans is op ziekten. Door de strooiselrug in het ligbed te schuiven is bijvullen ook minder vaak nodig om toch een voldoende laag strooisel in de box te houden, wat een strooisel besparing oplevert.

De diepstrooiselvlakker is ontworpen om strooisel zoals dikke fractie, compost, gehakseld stro of zand in een zwevende box te vlakken. De diepstrooiselvlakker is links en rechts te gebruiken met 1 dubbelwerkende stuurschuif. De hark wordt in de opgeklapte positie en in werkpositie vergrendeld en is duwend en eventueel ook trekkend te gebruiken. Zwenken gaat met de kiepfunctie van de shovel. Doordat de vlakker aan beide zijden van het voertuig te gebruiken is hoeft u niet te keren.

Omschrijving

De diepstrooiselvlakker is in twee verschillende types verkrijgbaar. De DSV is geschikt aan minishovels en de DSVZ aan shovels, trekkers en verreikers. Doordat de DSVZ geschikt is aan zwaardere voertuigen is de constructie verzwaard en de basis breder uitgevoerd, zodat er een breder voertuig aan kan worden gekoppeld.

De breedte van de normale diepstrooiselvlakker (DSV) is in opgeklapte stand 1.260 mm, de werkende breedte is 2.500 mm uit het hart van de shovel en de werking in de box is 1.500 mm. Het gewicht is ± 230 kg. De breedte van het voertuig mag max. 1.600 mm zijn.

De zware diepstrooiselvlakker (DSVZ) heeft een werkbreedte uit het hart van de shovel van 2.950 mm en het vlakker gedeelte in de box is 1.500 mm. Het gewicht van de DSVZ is ± 325 kg. De breedte van het voertuig mag max. 2.400 mm zijn.

De diepstrooiselvlakker is verkrijgbaar met de aanbouwdelen die bij uw voertuig horen (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Voor extra specificaties, zie het document productspecificaties.

Opties:

Rubberschuif: Het is mogelijk om een mestschuif te monteren, waarmee u de roosters of de wachtruimte schoon kan schuiven. Tijdens het schuiven kan de hark in hoogte worden versteld en blijft de schuif de bodem volgen. Bij de DSV is de breedte van het rubber 1.800 mm en bij de DSVZ 2.400 mm.

Zandvlakker: Het is mogelijk om over de tanden, waarmee het strooisel gevlakt wordt, een koker te schuiven, zodat het zand gemakkelijk gevlakt kan worden.

Demontabele haken: Het is mogelijk om de aanbouwdelen niet gelast maar demontabel te bestellen. Hierdoor kan u de aanbouwdelen gemakkelijk vervangen, wanneer nodig.

Sluiten