Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Youtube

Dubbele onkruidborstel (OKBD)

Vanwege de veranderingen in de wet omtrent het gebruik van gif als bestrijding tegen onkruid, heeft Kemp een onkruidborstel ontwikkeld. Deze onkruidborstel verwijderd het onkruid op een milieuvriendelijke manier en is zodoende een goede vervanger voor het gif. Bij de onkruidborstels van Kemp wordt een borstel hydraulisch aangedreven, door deze draaiende beweging wordt het onkruid los geslagen.

De onkruidborstel is ontworpen met een pendelende constructie waardoor de borstels bodemvolgend zijn, daardoor is het bij oneffenheden van +/- 15 cm niet nodig om de hoogte te corrigeren. Tegelijk hiermee kan de hoek van de borstel worden versteld door het frame te heffen of te laten zakken voor een meer of minder agressieve werking.

Omschrijving

De dubbele onkruidborstel is aan te koppelen aan de (mini)shovel, (mini)kraan, trekker, heftruck e.d. mits de minimale olieopbrengst 40L is en de machine voorzien is van een drukloze retour.

De dubbele onkruidborstel is een innovatie op de standaard onkruidborstel. Het voordeel van een dubbele borstel is dat er een groter oppervlak geborsteld kan worden in dezelfde tijd. De borstels hebben dezelfde draairichting waardoor het vuil aan één kant wordt afgevoerd.

De dubbele onkruidborstel is verkrijgbaar als vaste of als hydraulisch zwenkbare uitvoering. Door gebruik te maken van een hydraulische zwenkfunctie met het draaipunt tegen het voertuig is een groot zwenkbereik mogelijk, namelijk 70 graden naar links en naar rechts waardoor de onkruidborstel ver naast het voertuig kan komen en zo is er ook goed zicht op de borstel. Bij ernstige vervuiling is er de mogelijkheid om maximaal te zwenken zodat er met twee borstels achter elkaar geborsteld wordt. Hierdoor is de werking agressiever en kan er dus sneller gewerkt worden. De vaste uitvoering is geschikt voor aan een mobiele kraan met draai- kantelkop.

Een tweede voordeel is dat twee borstels zich beter aanpassen aan ongelijke oppervlakten dan één grote borstel, omdat beide onafhankelijk kunnen pendelen.

-          De diameter van de borstel is 750 mm. Leverbaar met een borstel van bladstaal of staalkabel.

-          Met twee hydraulische functies kan de borstel worden bediend.

-          Gewicht ± 300 kg.

De dubbele onkruidborstel is verkrijgbaar met de aanbouwdelen die bij uw voertuig horen (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Voor extra specificaties, zie het document productspecificaties.

Opties:

Side-shift: Zie de laatste 4 foto's.

Rubberflap: De rubberflap zorgt ervoor dat het onkruid niet ver weg spat. De rubberflap is te verstellen in meerdere standen.

Aanbouwdelen demontabel: Het is mogelijk om de aanbouwdelen niet gelast maar demontabel te bestellen. Hierdoor kan u de aanbouwdelen gemakkelijk vervangen, wanneer nodig.

Elektrisch bedienen: Met de elektrische bediening kan het roteren en zwenken bediend worden met 1 hydraulische functie.

Joystick met magneetvoet en kabel: Bij elektrisch bedienen vanuit het voertuig is deze optie nodig, wanneer deze geen bedieningsfunctie heeft met drie standen.

Kogelkranen: Wanneer er 1 hydraulische functie is kan er ook gebruik gemaakt worden van kogelkranen om te zwenken. Door de borstel te laten draaien met de kogelkranen open zal de borstel ook zwenken. Op het moment dat de borstel in de juiste stand staat sluit u de kogelkranen en kan er worden geborsteld.

Drukloze retour aansluiting: Wanneer u verwacht de onkruidborstel intensief te gebruiken is het ons advies om deze optie te plaatsen.

Overdruk/ na-draaiklep: Bij een werkdruk boven de 225 bar moet er een overdruk gemonteerd worden om overbelasting te voorkomen. De nadraaiklep is om de hydromotor te ontlasten bij het plotseling stoppen of het van draairichting veranderen van de borstel.

Sluiten