Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Youtube

Dubbele veegband (DVB)

De veegbanden (ook wel voerbandvegers of voerrolvegers genoemd) van Kemp zijn eenvoudige hulpmiddelen voor het aanschuiven van voer. Door een trekkerband te monteren aan een gegalvaniseerde ster, die vervolgens is gemonteerd aan een wielnaaf, kan de band roteren en het voer aanschuiven. Doordat de banden schuin zijn gemonteerd t.o.v. het frame, draait het voer altijd richting de koeien. Het is mogelijk om de band te vergrendelen, zodat de band als een soort schuif gebruikt kan worden om bijvoorbeeld het restvoer op te schuiven.

Omschrijving

De DVB (dubbele veegband) is uitgevoerd met twee banden, hierdoor kan het voer aan beide kanten van de voergang gemakkelijk aangeschoven worden. De dubbele veegband is snel aan te koppelen of weg te zetten zonder af te moeten stappen om te vergrendelen of een steunpoot omhoog te schuiven. Daarnaast is het niet nodig om slangen aan te koppelen.

De DVB is uitermate geschikt aan shovels, verreikers of voorladers met een bak. Echter is de DVB ook verkrijgbaar met aanbouwdelen en 3-punt (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

De DVB is ook verkrijgbaar in een zwaardere variant, de DVBZ. De DVBZ (dubbele veegband zwaar) is op meerder onderdelen verzwaard. De wielnaaf heeft 6 bevestigingspunten i.p.v. 5 en de ster heeft 6 spaken i.p.v. 5. Verder is de hoofdkoker 8 mm dik i.p.v. 4 mm en de zijkokers 6 mm i.p.v. 4 mm.

Het gewicht van de DVB is ± 320 kg en van de DVBZ ± 500 kg.

Bij de bestelling van de dubbele veegband vragen wij om de voertuigbreedte en bakbreedte (wanneer de band hieraan komt) door te geven. Vervolgens zorgen wij dat de banden altijd 20 cm per kant uitsteken t.o.v. het voertuig of de bak (afhankelijk van welke breder is). Het is namelijk belangrijk dat het voer naast het voertuig geschoven wordt. De minimale marge van 20 cm is ook belangrijk omdat het voer weer een klein stukje naar binnen zal vallen door de draaiende banden.

Aan de hand van de bakbreedte kunnen wij de juiste bakinsteek leveren. De zijkanten van de bakinsteek zijn verstelbaar, waardoor de voerband bruikbaar blijft als u een nieuwe bak aanschaft.

Opties:

Wanneer u de dubbele veegband wilt gebruiken aan een tandenbak is het nodig om spijlen tussen zijkokers te lassen, zodat de band hierop kan rusten.

Het is mogelijk om te kiezen voor een hoeklijn. Door de hoeklijn vast te zetten op de bakinsteek kan u de schuif goed klemmen in een bak met bovenklem.

Wanneer u de veegband wilt gebruiken aan een bak met snijmes is een verstelbare buis gewenst. Deze verstelbare buis stelt u in staat om de voerband goed te klemmen, zonder dat het snijmes beschadigd.

De dubbele veegband wordt standaard geleverd met bakinsteek. Een optie is Bakinsteek en 3-punt Cat 2 uitgevoerd op de band.

Sluiten