Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park
Onkruidborstel, demontabele aanbouwdelen
Onkruidborstel, 70 graden zwenken
Onkruidborstel, pendelende constructie
Rubberflap op onkruidborstel
Onkruidborstel: 15 graden kantelen
Kantensnijmes op onkruidborstel
Kantensnijmes op onkruidborstel

Youtube

Enkele onkruidborstel zwenkbaar hydraulisch (OKBZ)

Vanwege de veranderingen in de wet omtrent het gebruik van gif als bestrijding tegen onkruid, heeft Kemp een onkruidborstel ontwikkeld. Deze onkruidborstel verwijderd het onkruid op een milieuvriendelijke manier en is zodoende een goede vervanger voor het gif. Bij de onkruidborstels van Kemp wordt een borstel hydraulisch aangedreven, door deze draaiende beweging wordt het onkruid los geslagen.

De onkruidborstel is ontworpen met een pendelende constructie waardoor de borstel bodemvolgend is, daardoor is het bij oneffenheden van +/- 15 cm niet nodig om de hoogte te corrigeren. Tegelijk hiermee kan de hoek van de borstel worden versteld door het frame te heffen of te laten zakken voor een meer of minder agressieve werking.

Omschrijving

Deze onkruidborstel is aan te koppelen aan de (mini)shovel, (mini)kraan, trekker, heftruck e.d, mits de minimale olieopbrengst 25 liter is. De OKB heeft één borstel.

Het draaipunt is dicht tegen het voertuig aan geplaatst. Hierdoor is een groot zwenkbereik mogelijk, namelijk 70 graden naar links en naar rechts waardoor de onkruidborstel ver naast het voertuig kan komen en zo is er ook goed zicht op de borstel.

Bij de hydraulische zwenkbare uitvoering is gebruik gemaakt van twee cilinders, die onder hydraulische druk de borstel verplaatsen.

-          Met twee hydraulische functies kan de borstel worden bediend.

-          De diameter van de borstel is 750 mm. Optie 1000 mm (alleen met staaldraad). Bij borstel van 750 mm is er de keuze voor (1) 76 bundels bladstaal of (2) 36 bundels staaldraad.

-          Leverbaar met een borstel van bladstaal of staalkabel.

-          Gewicht ± 200 kg.

De enkele onkruidborstel is verkrijgbaar met de aanbouwdelen die bij uw voertuig horen (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Voor extra specificaties, zie het document productspecificaties.

Opties:

15 graden kantelen: Voor een 3-punt- en heftruckaanbouw is er een nieuwe optie ontworpen. De optie brengt de machine in staat om de borstel 15 graden te kantelen. Zowel voor- als achterover kan de borstel 15 graden versteld worden. Het voordeel hierbij is dat door het kantelen de borstel agressiever gebruikt kan worden. Het 15 graden kantelen van de onkruidborstel kan zowel mechanisch als hydraulisch bediend worden.

Rubberflap: De rubberflap zorgt ervoor dat het onkruid niet ver weg spat. De rubberflap is te verstellen in meerdere standen.

Aanbouwdelen demontabel: Het is mogelijk om de aanbouwdelen niet gelast maar demontabel te bestellen. Hierdoor kan u de aanbouwdelen gemakkelijk vervangen, wanneer nodig.

Kantensnijmes: De kantensnijder zorgt ervoor dat de kanten, van bijv. een grasveld, strak worden afgesneden. Het kantensnijmes is voorzien van een obstakelbeveiliging door middel van een zware veer. Verder is het mes hydraulisch opklapbaar d.m.v. cilinder. Montagemogelijkheden voor zowel linker als rechter zijde.

Elektrisch bedienen: Met de elektrische bediening kan het roteren en zwenken bediend worden met 1 hydraulische functie.

Joystick met magneetvoet en kabel: Bij elektrisch bedienen vanuit het voertuig is deze optie nodig, wanneer deze geen bedieningsfunctie heeft met drie standen.

Kogelkranen: Wanneer er 1 hydraulische functie is kan er ook gebruik gemaakt worden van kogelkranen om te zwenken. Door de borstel te laten draaien met de kogelkranen open zal de borstel ook zwenken. Op het moment dat de borstel in de juiste stand staat sluit u de kogelkranen en kan er worden geborsteld.

Drukloze retour aansluiting: Wanneer u verwacht de onkruidborstel intensief te gebruiken is het ons advies om deze optie te plaatsen.

Overdruk/ na-draaiklep: Bij een werkdruk boven de 225 bar moet er een overdruk gemonteerd worden om overbelasting te voorkomen. De nadraaiklep is om de hydromotor te ontlasten bij het plotseling stoppen of het van draairichting veranderen van de borstel.

Sluiten