Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Youtube

Enkele onkruidborstel star (OKBS)

Vanwege de veranderingen in de wet omtrent het gebruik van gif als bestrijding tegen onkruid, heeft Kemp een onkruidborstel ontwikkeld. Deze onkruidborstel verwijderd het onkruid op een milieuvriendelijke manier en is zodoende een goede vervanger voor het gif. Bij de onkruidborstels van Kemp wordt een borstel hydraulisch aangedreven, door deze draaiende beweging wordt het onkruid los geslagen.

De onkruidborstel is ontworpen met een pendelende constructie waardoor de borstel bodemvolgend is, daardoor is het bij oneffenheden van +/- 15 cm niet nodig om de hoogte te corrigeren. Tegelijk hiermee kan de hoek van de borstel worden versteld door het frame te heffen of te laten zakken voor een meer of minder agressieve werking.

Omschrijving

De starre onkruidborstel is aan te koppelen aan de (mini)shovel, (mini)kraan, trekker, heftruck e.d, mits de minimale olieopbrengst 25 liter is. De OKBS heeft één borstel.

Bij deze starre onkruidborstel kan de borstel uit het midden van het voertuig geplaatst worden, zodat borstel naar het voertuig komt.

  • De diameter van de borstel is 750 mm. Optie 1000 mm (alleen met staaldraad). Bij borstel van 750 mm is er de keuze voor (1) 76 bundels bladstaal of (2) 36 bundels staaldraad.
  • Leverbaar met een borstel van bladstaal of staalkabel.
  • Gewicht ± 200 kg.

De starre onkruidborstel is verkrijgbaar met de aanbouwdelen die bij uw voertuig horen (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Voor extra specificaties, zie het document productspecificaties.

Opties:

15 graden kantelen: Voor een 3-punt- en heftruckaanbouw is er een nieuwe optie ontworpen. De optie brengt de machine in staat om de borstel 15 graden te kantelen. Zowel voor- als achterover kan de borstel 15 graden versteld worden. Het voordeel hierbij is dat door het kantelen de borstel agressiever gebruikt kan worden.

Het 15 graden kantelen van de onkruidborstel kan zowel mechanisch als hydraulisch bediend worden.

Rubberflap: De rubberflap zorgt ervoor dat het onkruid niet ver weg spat. De rubberflap is te verstellen in meerdere standen.

Aanbouwdelen demontabel: Het is mogelijk om de aanbouwdelen niet gelast maar demontabel te bestellen. Hierdoor kan u de aanbouwdelen gemakkelijk vervangen, wanneer nodig.

Overdruk/ na-draaiklep: Bij een werkdruk boven de 225 bar moet er een overdruk gemonteerd worden om overbelasting te voorkomen.

De nadraaiklep is om de hydromotor te ontlasten bij het plotseling stoppen of het van draairichting veranderen van de borstel.

Sluiten