Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Youtube

Enkele veegband star (VBES)

De veegbanden (ook wel voerbandvegers of voerrolvegers genoemd) van Kemp zijn eenvoudige hulpmiddelen voor het aanschuiven van voer. Door een trekkerband te monteren aan een gegalvaniseerde ster, die vervolgens is gemonteerd aan een wielnaaf, kan de band roteren en het voer aanschuiven. Doordat de band schuin is gemonteerd t.o.v. het frame, draait het voer altijd richting de koeien. Het is mogelijk om de band te vergrendelen, zodat de band als een soort schuif gebruikt kan worden om bijvoorbeeld het restvoer op te schuiven.

Omschrijving

De VBES (Voerband enkel star) is een starre uitvoering van de standaard enkele veegband en is dus niet voorzien van een cilinder, waardoor er geen hydrauliekslangen aangekoppeld hoeven te worden.

Bij voertuigen tot 1.200 mm wordt de band op de hartlijn van het voertuig gemonteerd, omdat de breedste band 1.600 mm is. Wanneer het voertuig breder is dan 1.200 mm wordt de band links OF rechts gemonteerd zodat de band nog steeds 20 cm uitsteekt, echter steekt de band in dit geval enkel aan één kant 20 cm uit. Het is belangrijk dat de band uitsteekt zodat het voer naast het voertuig geschoven kan worden. De minimale marge van 20 cm is ook belangrijk omdat het voer weer een klein stukje naar binnen zal vallen door de draaiende band.

Bij de bestelling van een Veegband enkel star, vragen wij dus om de voertuigbreedte en bakbreedte (wanneer de band hieraan komt) door te geven.

De VBES wordt geleverd met een rubbersteunvoet, waardoor er geen pootje ingeschoven hoeft te worden. Door de steunvoet staat het frame altijd recht en kan deze gemakkelijk aan de snelwissel gekoppeld worden.

De starre veegband is verkrijgbaar met aanbouwdelen of met bakinsteek (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Opties:

Zoals hiervoor vermeld is het mogelijk om te kiezen voor bakinsteek incl. hoeklijn. Door de hoeklijn vast te zetten op de bakinsteek kan u de schuif goed klemmen in een bak met bovenklem.

De tweede optie is een zware uitvoering van de VBES. De wielnaaf heeft 6 bevestigingspunten i.p.v. 5 en de ster heeft 6 spaken i.p.v. 5.

Sluiten