Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Extra zware balenklem (BKZXL)

De balenklemmen van Kemp zijn vanzelfsprekend geschikt voor het verplaatsen/oppakken van balen. De schuifklemmen zijn uitermate geschikt voor het oppakken van rechthoekige balen, echter is het ook goed mogelijk om ronde balen te vervoeren. De schuifklemmen hebben twee schuifkokers per klemarm, dus vier in totaal. Deze vier schuifkokers zorgen ervoor dat de kracht verdeeld wordt over de gehele hoogte van de klem. Hierdoor kunnen we de klembeugels slank/smal houden, wat makkelijk is bij het wegzetten of oppakken van balen uit een hoop.

De gelakte onderdelen van de klemmen zijn in onze eigen spuiterij behandeld met twee componenten primer/coating.

Omschrijving

De BKZXL is de zwaarste klem die bij Kemp verkrijgbaar is. Deze robuuste klem is geschikt voor shovels en verreikers. De schuifkokers zijn 10 mm dik i.p.v. 8 mm en de cilinders zijn groter. In de geleidingskokers is kunststof gemonteerd waardoor er minimale slijtage is en de machine onderhoudsvrij is. De BKZXL is standaard uitgevoerd met een terugslagklep en een rek voor een 2e baal. Door dit rek kunnen er twee balen op elkaar vervoerd worden.

De BKZXL is verkrijgbaar in drie uitvoeringen, namelijk de BKZXL2.300, de BKZXL2.600 en de BKZXLD. De BKZXL2.300 heeft een klembereik van 700 – 2.300 mm en de BKZXL2.600 van 800 – 2.600 mm.

De BKZXLD (zware balenklem duo) is uitgevoerd met een extra beugel in het midden van de balenklem, zodat er twee balen naast elkaar gepakt kunnen worden. Het klembereik van deze balenklem is per kant 900-1.900 mm en dit is mechanisch verstelbaar naar 1.100 – 2.100.

De balenklem XL is verkrijgbaar met de aanbouwdelen die bij uw voertuig horen (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Voor extra specificaties, zie het document productspecificaties.

Opties:

Overdruk: Bij een werkdruk boven de 225 bar moet er een overdruk gemonteerd worden om overbelasting te voorkomen.

Sluiten