Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Kuilschuif duwend (KSDW)

Verkijgbaar in rubberlengte: 2200 en 2800 mm

De kuilschuif duwend is geschikt voor het opduwen van zand op de kuil en voor het naar de zijkant schuiven van zand. Doordat het rubber ver vanaf het aankoppelpunt is geplaatst, kan de schuif ver op de kuil komen. Deze grote afstand is het grote verschil t.o.v. de Terrein- en Wegenschuiven. Echter, de KSDW kan nog steeds als terreinschuif gebruikt worden, om bijvoorbeeld het erf modder- en sneeuwvrij te houden.

Door het gebruik van twee cilinders is de KSDW in staat om zowel 45 graden links als rechts te zwenken. Hierdoor kan het zand goed verplaatst worden. Als beveiliging voor de cilinders wordt de kuilschuif standaard geleverd met een overdrukbeveiliging.

Ten tweede is de balk met het rubber van de schuif kantelbaar t.o.v. het frame, hierdoor is er altijd een optimale bodemaanpassing en slijt het rubber gelijkmatig. De schuif zal zich dus ook op de kuil aanpassen aan het oppervlak, zodat al het zand wordt mee geschoven.

Omschrijving

De KSDW is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen, namelijk:

-          KSDWM – rubber 2.200*400*40 mm

-          KSDWU – rubber 2.800*500*50 mm

-          KSDWK – rubber 2.800*500*50 mm

Bij de KSDWM is het rubber 1.600 mm geplaatst vanaf het aankoppelpunt, bij de KSDWU en KSDWK is deze afstand 2.000 mm. Het verschil tussen de KSDWU en de KSDWK is dat de K-variant is uitgevoerd met een zware kokerbalk, achter het rubber, en zwaardere cilinders. De KSDWK heeft dus veel overeenkomsten met de KSDWU maar is op een aantal onderdelen verzwaard.

De KSDWM is geschikt als machine aan een minishovel, de twee grotere uitvoeringen zijn geschikt aan shovels, trekkers en verreikers.

De kuilschuiven zijn verkrijgbaar met alle aanbouwdelen voor zowel (mini)shovel, trekker en verreikers (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Sluiten