Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park
BK2100

Lichte balenklem (BK)

De balenklemmen van Kemp zijn vanzelfsprekend geschikt voor het verplaatsen/oppakken van balen. De schuifklemmen zijn uitermate geschikt voor het oppakken van rechthoekige balen, echter is het ook goed mogelijk om ronde balen te vervoeren. De schuifklemmen hebben twee schuifkokers per klemarm, dus vier in totaal. Deze vier schuifkokers zorgen ervoor dat de kracht verdeeld wordt over de gehele hoogte van de klem. Hierdoor kunnen we de klembeugels slank/smal houden, wat makkelijk is bij het wegzetten of oppakken van balen uit een hoop.

Bij de meest gangbare schuifklemmen zijn de klemarmen volledig gegalvaniseerd, hierdoor is het staal niet meer gevoelig voor invloeden van het weer of vuil. Wanneer het staal niet is gegalvaniseerd is het in onze eigen spuiterij behandeld met twee componenten primer/coating.

Omschrijving

De BK is de lichtste balenklem uit het assortiment van Kemp. Hierdoor is deze balenklem geschikt voor minishovels en lichte trekkers (tot 80 pk). Doordat de BK maar één baal hoeft te pakken, hebben we deze klem licht kunnen construeren (± 200 kg). De klembuizen zijn gebogen uit één buis van 60x6,3 mm, hierdoor heeft de buis geen zwakke plekken. De hoogte van de klemarmen is 360 mm.

De BK is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, namelijk de BK 1.900 en de BK 2.100. De BK 2.100 is in staat om grotere balen te pakken en zodoende ook zwaarder uitgevoerd. Bij de schuifkokers is gebruik gemaakt van dikker staal, de cilinders zijn groter en de klemarmen zijn verzinkt.

De lichte balenklem is verkrijgbaar met de aanbouwdelen die bij uw voertuig horen (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Voor extra specificaties, zie het document productspecificaties.

Opties:

Terugslagklep: Eigenlijk is het niet een mogelijkheid maar meer een vereiste bij voertuigen met een open middenstand. Door de open middenstand kan de olie niet geblokkeerd worden en kan de klem dus niet in één positie blijven staan. De terugslagklep neemt deze functie over door de oliestroom te blokkeren, waardoor de balenklem op één positie kan staan.

Overdruk: Bij een werkdruk boven de 225 bar moet er een overdruk gemonteerd worden om overbelasting te voorkomen.

Demontabele haken: Het is mogelijk om de aanbouwdelen niet gelast maar demontabel te bestellen. Hierdoor kan u de aanbouwdelen gemakkelijk vervangen, wanneer nodig.

Balenspeer: Deze balenspeer stelt u in staat om het folie/touw & net van de baal te halen. Voor meer informatie kijk op de productpagina van de balenspeer.

Sluiten