Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park
Rubbervoerschuif mechanisch - Kemp Machines
Rubbervoerschuif mechanisch - Kemp Machines

Youtube

Mechanische rubbervoerschuif (RVSM)

Verkijgbaar in rubberlengte: 1800, 2200, 2500, 2800 en 3200

De mechanisch verstelbare voerschuif is net als de andere Kemp voerschuiven in staat om 70 graden, link en rechts, te zwenken. Doordat de schuif 70 graden zwenkt kan het voer goed afgevoerd worden richting de koeien en zal het niet gaan ophopen. Daarnaast is het belangrijk dat het voer naast het voertuig geschoven wordt. Het 70 graden zwenken is bij de mechanische variant mogelijk door een handmatige verstelling. Wanneer de schuif 70 graden gezwenkt is komt deze tegen een aanslag waardoor deze niet vergrendeld hoeft te worden (kan wel). De schuif kan in 5 verschillende standen geplaatst worden, namelijk midden voor en zowel 70 graden als 35 graden links en rechts.

Tot slot kan bij Kemp voerschuiven de rubberstrook bewegen t.o.v. het aanbouwframe. Dit heeft als voordeel dat het rubber vlak op de bodem staat en dat het rubber gelijkmatig slijt.

De kerntaak van de mechanische voerschuiven is vanzelfsprekend het aanschuiven van voer, echter kan de schuif ook gebruikt worden als modderschuif, sneeuwschuif, om restvoer weg te schuiven of om het zand op de kuil weg te schuiven.

Omschrijving

De mechanische verstelbare voerschuif is verkrijgbaar in twee types en vijf verschillende maten. De twee types zijn RVSMM en RVSM. De RVSMM is verkrijgbaar in de maten 1.800, 2.200 en 2.500 mm. Het rubber van de RVSMM is 400 mm hoog en 40 mm dik. Deze kleinere voerschuif is ideaal voor aan een minishovel, schranklader of heftruck. De breedte van deze voertuigen mag maximaal 1.600 mm zijn, wanneer deze namelijk breder is kan de schuif het voer niet meer naast het voertuig plaatsen. Voor bredere voertuigen zoals een shovel, verreiker of trekker is de RVSM geschikt. De RVSM is verkrijgbaar in de maten 2.800 en 3.200 mm. Het rubber van de RVSM is 500 mm hoog en 50 mm dik.

Het frame van de RVSMM en de RVSM zijn verschillend. Het frame van de RVSM dient namelijk robuuster te zijn dan die van de RVSMM. Beide types zijn verkrijgbaar met aanbouwdelen of met een bakinsteek. Bij de RVSMM is de baksteek niet standaard, maar een optie.

De mechanische voerschuiver is verkrijgbaar met de aanbouwdelen die bij uw voertuig horen (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Voor extra specificaties, zie het document productspecificaties.

Opties:

De voerschuiven zijn standaard uitgevoerd met een rechte balk, echter is het ook mogelijk om voor handmatig verstelbare hoeken te kiezen. Deze hoeken zijn 35 graden te verstellen ten opzichte van de balk. De verstelbare hoeken geven u meer controle om het voer bij het rubber te houden en zo in de rijrichting weg te schuiven.

Beide types zijn verkrijgbaar met bakinsteek en met aanbouwdelen. Bij de keuze voor bakinsteek kan u de schuif snel aan scheppen. De bakinsteek wordt inclusief een hoeklijn geleverd, zodat u dat schuif kan vastklemmen in de uitkuilbak. Bij de RVSMM worden er extra kosten in rekening gebracht voor de optie bakinsteek. Bij de RVSM is bakinsteek standaard, dus wanneer deze niet nodig is vervallen er juist kosten.

Wanneer u de schuif wilt gebruiken aan een bak met snijmes is een verstelbare buis gewenst. Deze verstelbare buis stelt u in staat om de schuif goed te klemmen, zonder dat het snijmes beschadigd.

Sluiten