Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Youtube

Rubbervoerschuif achterop (RVSA)

Verkijgbaar in rubberlengte: 2800 en 3200 mm

De rubbervoerschuif achterop is net als de andere Kemp voerschuiven in staat om 70 graden, links en rechts, te zwenken. Doordat de schuif 70 graden zwenkt kan het voer goed afgevoerd worden richting de koeien en zal het niet gaan ophopen. Het 70 graden zwenken is mogelijk door het gebruik van twee cilinders. Het tweede voordeel van deze twee cilinders is dat er meer kracht is om tijdens het voer aanschuiven de schuif te zwenken.

Het volgende pluspunt van een Kemp voerschuif is dat de rubberstrook kan kantelen t.o.v. het aanbouwframe. Dit heeft als voordeel dat het rubber vlak op de bodem staat en dat het rubber gelijkmatig slijt.

Het is van belang dat het voer naast het voertuig geschoven wordt. Zodoende is de rubberschuif verkrijgbaar in meerdere maten, waardoor er voor ieder voertuig een passende schuif is.

De kerntaak van de voerschuiven is vanzelfsprekend het aanschuiven van voer, echter kan de rubbervoerschuif ook gebruikt worden als modderschuif, sneeuwschuif, om restvoer weg te schuiven of om het zand op de kuil weg te schuiven.

Omschrijving

De RVSA is geschikt als voerschuif achterop de trekker. Zodoende wordt de voerschuif geleverd met Cat. 2 aanbouwdelen.

De RVSA kan met vier verschillende rubberstroken geleverd worden. De maten van deze rubberstroken zijn 2.800*400*40 / 2.800*500*50 / 3.200*400*40 / 3.200*500*50. Het voordeel van de rubbers die 500 mm hoog zijn is dat in deze rubbers twee rijen gaten geboord zijn. Hierdoor kan u het rubber omdraaien of laten zakken wanneer een kant versleten is.

Voor extra specificaties, zie het document productspecificaties.

Opties:

De voerschuivers zijn standaard uitgevoerd met een rechte balk, echter is het ook mogelijk om voor handmatig verstelbare hoeken te kiezen. Deze hoeken zijn 35 graden te verstellen ten opzichte van de balk. De verstelbare hoeken geven u meer controle om het voer bij het rubber te houden en zo in de rijrichting weg te schuiven.

Bij de RVSA is het tevens mogelijk om te kiezen voor hydraulisch verstelbare hoeken. Doordat de hoeken hydraulisch te bedienen zijn, is het mogelijk om tijdens het aanschuiven de hoeken te verstellen. Wanneer de hoeken in de 35 graden stand staan kan er een grote hoeveelheid voer verplaatst worden en wanneer u de hoeken vervolgens inklapt kan het goed aangeschoven worden.

Bij de keuze voor hydraulisch verstelbare hoeken zijn er twee hydraulische functies te bedienen. Wanneer het voertuig één dubbelwerkend ventiel heeft, kan u met een 6/2 stuurschuif kiezen, vanuit de bestuurderstoel, welke functie bediend moet worden.

De tweede mogelijkheid is een 3-weg kogelkranen, hiermee kan u handmatig kiezen welke functie bedient moet worden.

Het is mogelijk om te kiezen voor een schokventiel. Het schokventiel zorgt voor een beveiliging wanneer de schuif ergens tegenaan botst. In dit geval zorgt het schokventiel ervoor dat de olie uit de cilinder, die onder druk is komen te staan, verplaatst wordt naar de andere cilinder. Hierdoor zwenkt de schuif langs het obstakel en is de kans op beschadiging kleiner.

Een volgende mogelijkheid is een smoring om de snelheid van het zwenken te regelen. Hierdoor heeft u meer controle bij het hydraulisch zwenken van de schuif.

Sluiten