Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Slootvuilhark (SVH)

Het vuil uit de sloot, dat na het uitmaaien op de kant komt te liggen, moet opgeruimd worden. Door gebruik te maken van de slootvuilhark van Kemp kan het vuil gemakkelijk op een hoop geschoven worden, waarna het snel opgeladen kan worden.

De slootvuilhark is beschikbaar als aanbouwdeel aan een trekker, de hark wordt inclusief CAT 2 geleverd. De CAT 2 aanbouwdelen zijn aan beide kanten van de slootvuilhark gelast, zodat de hark zowel voor en achter links als rechts te gebruiken is.

Omschrijving

De basis van de slootvuilhark is een robuust kokerframe. Dit kokerframe is gemonteerd aan een breed draaipunt, welke is voorzien van teflon bussen en een doorlopende as. Door deze as en het brede draaipunt, wordt de kracht op het draaipunt goed verdeeld. Aan het kokerframe zijn massieve tanden gelast. Deze tanden zorgen voor voldoende gewicht, zodat bij het opschuiven van het maaisel het kokerframe niet omhoog gaat, waardoor het maaisel niet blijft liggen.

De hark kan in- en uitgeklapt worden d.m.v. een cilinder. Deze cilinder is beveiligd met een stikstofbol, een overdruk, een gestuurde terugslagklep en een smoring, om het in- en uitklappen te regelen. Bij zwaar/veel maaisel kan er extra druk op de cilinder worden gezet. Dit wordt afgeregeld door de overdruk en waarbij de stikstofbol als veiligheid dient in het geval dat er obstakels worden geraakt.

-          De werkbreedte van de hark is 2.000 mm.

-          De hark kan vergrendeld worden, zodat deze veilig is bij wegtransport.

Sluiten