Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Youtube

Standaard balenklem (BKS)

De balenklemmen van Kemp zijn vanzelfsprekend geschikt voor het verplaatsen/oppakken van balen. De schuifklemmen zijn uitermate geschikt voor het oppakken van rechthoekige balen, echter is het ook goed mogelijk om ronde balen te vervoeren. De schuifklemmen hebben twee schuifkokers per klemarm, dus vier in totaal. Deze vier schuifkokers zorgen ervoor dat de kracht verdeeld wordt over de gehele hoogte van de klem. Hierdoor kunnen we de klembeugels slank/smal houden, wat makkelijk is bij het wegzetten of oppakken van balen uit een hoop.

De klemarmen zijn volledig gegalvaniseerd, hierdoor is het staal niet meer gevoelig voor invloeden van het weer of vuil. De andere onderdelen zijn in onze eigen spuiterij behandeld met twee componenten primer/coating.

Omschrijving

De BKS is door ons benoemd als de standaard klem. Dit betekend dat met deze klem de meeste balen gepakt kunnen worden. De klem is zwaarder dan de BK maar lichter dan de BKC en BKZ. Bij zeer intensief gebruik raden wij zodoende de BKC of BKZ aan, maar voor normaal gebruik is de BKS goed. De BKS is geschikt aan shovels, verreikers en trekkers (tot 120 pk).

De vier schuifkokers van de BKS zijn gemaakt van 8 mm dik staal. De klembuizen zijn gebogen uit één buis van 76x6,3 mm, hierdoor heeft de buis geen zwakke plekken. De hoogte van de klemarmen is 380 mm. Het gewicht van de standaard balenklem is ± 280 kg.

De BKS is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, namelijk de BKS2.200 en de BKS2.600. De BKS2.200 heeft een klembereik van 700 – 2.200 mm en de BKS2.600 van 800 – 2.600 mm.

De balenklem standaard is verkrijgbaar met de aanbouwdelen die bij uw voertuig horen (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Voor extra specificaties, zie het document productspecificaties.

Opties:

Terugslagklep: Eigenlijk is het niet een mogelijkheid maar meer een vereiste bij voertuigen met een open middenstand. Door de open middenstand kan de olie niet geblokkeerd worden en kan de klem dus niet in één positie blijven staan. De terugslagklep neemt deze functie over door de oliestroom te blokkeren, waardoor de balenklem op één positie kan staan.

Overdruk: Bij een werkdruk boven de 225 bar moet er een overdruk gemonteerd worden om overbelasting te voorkomen.

Demontabel rek voor 2e baal: De BKS heeft de mogelijkheid voor een rek, hierdoor kunnen er twee balen tegelijk vervoerd worden.

Balenspeer: Deze balenspeer stelt u in staat om het folie/touw & net van de baal te halen. Voor meer informatie kijk op de productpagina van de balenspeer.

Sluiten