Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Youtube

Verstelbare veegband (VVB)

De veegbanden (ook wel voerbandvegers of bandenschuiven genoemd) van Kemp zijn eenvoudige hulpmiddelen voor het aanschuiven van voer. Door een trekkerband te monteren aan een gegalvaniseerde ster, die vervolgens is gemonteerd aan een wielnaaf, kan de band roteren en het voer aanschuiven. De band draait het voer altijd richting de koeien. Het is mogelijk om de band te vergrendelen, zodat de band als een soort schuif gebruikt kan worden om bijvoorbeeld het restvoer op te schuiven.

Omschrijving

De VVB (verstelbare veegband) is verkrijgbaar met één of met twee banden, het artikelnummer voor de enkele uitvoering is VVBE en voor de dubbele uitvoering VVBD.

Bij de verstelbare uitvoering zijn de wielnaven niet gelast op het frame, maar geklemd d.m.v. bouten. Hierdoor kunnen de wielnaven, dus ook de band, verplaatst worden over het frame. Dit is nodig als er bredere banden gemonteerd worden. De verstelbare variant is op de wielnaaf na volledig verzinkt. Hierdoor is het staal niet gevoelig voor invloeden van het weer of het voer.

De verstelbare veegband is zowel leverbaar met bakinsteek als met aanbouwdelen of lepelinsteek. Met de bakinsteek kunt u de band snel aan scheppen met de shovel-, verreiker- of voorladerbak. Aanpassingen aan de bak zijn niet nodig. Voor de aanbouwdelen zie het document: Kemp Aanboudelen.

De verstelbare voerband wordt standaard geassembleerd geleverd. Voor een reductie in de prijs kunt u er voor kiezen om de VVB als bouwpakket te bestellen. De benodigde onderdelen worden op een pallet geleverd, waarna u de veegband zelf in elkaar kan zetten.

Bij de bestelling van de verstelbare veegband vragen wij om de voertuigbreedte en bakbreedte door te geven. Vervolgens zorgen wij dat de banden altijd 20 cm per kant uitsteken t.o.v. het voertuig of de bak (afhankelijk van welke breder is). Het is namelijk belangrijk dat het voer naast het voertuig geschoven wordt. De minimale marge van 20 cm is ook belangrijk omdat het voer weer een klein stukje naar binnen zal vallen door de draaiende banden.

Aan de hand van de bakbreedte kunnen wij de juiste bakinsteek leveren. De zijkanten van de bakinsteek zijn verstelbaar, waardoor de voerband bruikbaar blijft als u een nieuwe bak aanschaft.

Opties:

Het is mogelijk om te kiezen voor een hoeklijn. Door de hoeklijn vast te zetten op de bakinsteek kan u de schuif goed klemmen in een bak met bovenklem.

Wanneer u de veegband wilt gebruiken aan een bak met snijmes is een verstelbare buis gewenst. Deze verstelbare buis stelt u in staat om de voerband goed te klemmen, zonder dat het snijmes beschadigd.

Sluiten