Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Youtube

Zware balenklem (BKZ)

De balenklemmen van Kemp zijn vanzelfsprekend geschikt voor het verplaatsen/oppakken van balen. De schuifklemmen zijn uitermate geschikt voor het oppakken van rechthoekige balen, echter is het ook goed mogelijk om ronde balen te vervoeren. De schuifklemmen hebben twee schuifkokers per klemarm, dus vier in totaal. Deze vier schuifkokers zorgen ervoor dat de kracht verdeeld wordt over de gehele hoogte van de klem. Hierdoor kunnen we de klembeugels slank/smal houden, wat makkelijk is bij het wegzetten of oppakken van balen uit een hoop.

De klemarmen volledig gegalvaniseerd, hierdoor is het staal niet meer gevoelig voor invloeden van het weer of vuil. De andere onderdelen zijn in onze eigen spuiterij behandeld met twee componenten primer/coating.

Omschrijving

De zware balenklem is geschikt voor shovels, verreikers en trekkers vanaf 120 pk. De BKZ heeft veel overeenkomsten met de BKC, maar een aantal onderdelen zijn zwaarder. De verstevigingsstrip in de hoeken van de klemarmen is 20 mm dik. De klembuizen zijn gebogen uit één buis van 76x7,1 mm, hierdoor heeft de buis geen zwakke plekken. In de vier geleidingskokers is kunststof gemonteerd, waardoor er minimale slijtage is en de klem onderhoudsvrij is. De hoogte van de klemarmen is 480 mm, door deze hoogte kan de kracht op de baal goed verdeeld worden. De vier schuifkokers zijn gemaakt van 8 mm dik staal. Het gewicht van de BKZ is ± 420 kg.

De BKZ is standaard uitgevoerd met een gestuurde terugslagklep en een demontabel rek voor 2e baal. Door dit rek kunnen er twee balen tegelijk vervoerd worden.

De BKZ is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, namelijk de BKZ2.300 en de BKZ2.600. De BKS2.300 heeft een klembereik van 700 – 2.300 mm en de BKS2.600 van 800 – 2.600 mm.

De zware balenklem is verkrijgbaar met de aanbouwdelen die bij uw voertuig horen (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Voor extra specificaties, zie het document productspecificaties.

Opties:

Overdruk: Bij een werkdruk boven de 225 bar moet er een overdruk gemonteerd worden om overbelasting te voorkomen.

Demontabele haken: Het is mogelijk om de aanbouwdelen niet gelast maar demontabel te bestellen. Hierdoor kan u de aanbouwdelen gemakkelijk vervangen, wanneer nodig.

Balenspeer: Deze balenspeer stelt u in staat om het folie/touw & net van de baal te halen. Voor meer informatie kijk op de productpagina van de balenspeer.

Sluiten