Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Youtube

Zware ronde balenklem (BKROZ)

De ronde balenklemmen van Kemp zijn geschikt voor het oppakken en vervoeren van ronde balen. Bij de ronde klemmen zijn de klembeugels in de radius van de baal gebogen. Het voordeel hiervan is dat de ronde baal op het gehele oppervlak geklemd kan worden, waardoor er geen beschadiging aan het folie is.

Omschrijving

De BKROZ is de zwaarste ronde balenklem van Kemp en is geschikt aan shovels, verreikers en trekkers. Het klembereik van deze klem is 700 tot 1.900 mm, de klem gaat max. 2.250 mm open. Door het grote klembereik kan de klem zowel kleine als grote balen ( 1.800 mm) oppakken. De zware ronde balenklem is geschikt voor balen tot 2.200 kg. Het gewicht van de BKROZ is ±425 kg. De klembeugels zijn 7,1 mm dik.

De klemarmen worden bedient door twee cilinders. Het klemgedeelte kan bewegen t.o.v. de arm. Het voordeel hiervan is dat balen gemakkelijk opgepakt kunnen worden, omdat de klemarmen zonder hydraulische druk kunnen bewegen. De zware ronde balenklem is standaard uitgevoerd met een gestuurde terugslagklep, zodat de baal altijd stil hangt.

De BKROZ is verkrijgbaar als enkele en dubbele uitvoering. Bij de dubbele uitvoering (BKROZD) is er gebruik gemaakt van schuifkokers in kunststofgeleiding met beweegbare klemarmen. In het midden van de klem zit een extra klembeugel. Beide zijden kunnen apart bediend worden. De maximale openingsbreedte van 1 kant is 1.800 mm.

Opties:

Overdruk: Bij een werkdruk boven de 225 bar moet er een overdruk gemonteerd worden om overbelasting te voorkomen.

Demontabele haken: Het is mogelijk om de aanbouwdelen niet gelast maar demontabel te bestellen. Hierdoor kan u de aanbouwdelen gemakkelijk vervangen, wanneer nodig.

Demontabel rek voor 2e baal: De zware ronde balenklem heeft de mogelijkheid voor een rek, hierdoor kunnen er meerdere balen tegelijk vervoerd worden.

Sluiten