Kemp machines - Landbouw, GWW/Infra, Tuin en Park

Youtube

Gegalvaniseerde rubbervoerschuif XL (RVSXL)

Verkijgbaar in rubberlengte: 2800, 3200, 3400 en 3800 mm

De zware gegalvaniseerde rubbervoerschuiver is net als de andere Kemp voerschuiven in staat om 70 graden, links en rechts, te zwenken. Doordat de schuif 70 graden zwenkt kan het voer goed afgevoerd worden richting de koeien en zal het niet gaan ophopen. Het 70 graden zwenken is mogelijk door het gebruik van twee cilinders. Het tweede voordeel van deze twee cilinders is dat er meer kracht is om tijdens het voer aanschuiven de schuif te zwenken.

Het volgende pluspunt van een Kemp voerschuif is dat de rubberstrook kan kantelen t.o.v. het aanbouwframe. Dit heeft als voordeel dat het rubber vlak op de bodem staat en dat het rubber gelijkmatig slijt.

Het is van belang dat het voer naast het voertuig geschoven wordt. Zodoende is de rubberschuif verkrijgbaar in meerdere maten, waardoor er voor ieder voertuig een passende schuif is.

De kerntaak van de voerschuiven is vanzelfsprekend het aanschuiven van voer, echter kan de schuif ook gebruikt worden als modderschuif, sneeuwschuif, om restvoer weg te schuiven of om het zand op de kuil weg te schuiven.

Omschrijving

De RVSXL is de zwaarste uitvoering voerschuif die bij Kemp verkrijgbaar is. Zodoende is deze schuif geschikt voor intensief schuifwerk en goed bruikbaar als aanbouwdeel op zware voertuigen. Ten opzichte van de andere voerschuiven zijn de kokerbalk, cilinders en het frame verzwaard. De RVSXL is verkrijgbaar in de maten 2.800, 3.200, 3.400 en 3.800 mm. De RVSXL wordt standaard geleverd met een rubber dat 500mm hoog en 50mm dik is. In dit rubber zijn twee rijen gaten geboord, waardoor u het rubber kan omdraaien of laten zakken wanneer een kant versleten is.

De hydraulische voerschuiver is verkrijgbaar met de aanbouwdelen die bij uw voertuig horen (voor de aanbouwdelen zie het document Kemp aanbouwdelen).

Voor extra specificaties, zie het document productspecificaties.

Opties:

De voerschuiven zijn standaard uitgevoerd met een rechte balk, echter is het ook mogelijk om voor handmatig verstelbare hoeken te kiezen. Deze hoeken zijn 35 graden te verstellen ten opzichte van de balk. De verstelbare hoeken geven u meer controle om het voer bij het rubber te houden en zo in de rijrichting weg te schuiven.

Het is mogelijk om te kiezen voor een schokventiel. Het schokventiel zorgt voor een beveiliging wanneer de schuif ergens tegenaan botst. In dit geval zorgt het schokventiel ervoor dat de olie uit de cilinder, die onder druk is komen te staan, verplaatst wordt naar de andere cilinder. Hierdoor zwenkt de schuif langs het obstakel en is de kans op beschadiging kleiner.

Een volgende mogelijkheid is een smoring om de snelheid van het zwenken te regelen. Hierdoor heeft u meer controle bij het hydraulisch zwenken van de schuif.

De laatste mogelijkheid is de terugslagklep. Eigenlijk is het niet een mogelijkheid maar meer een vereiste bij shovels met een open middenstand. Door de open middenstand kan de olie niet geblokkeerd worden en kan de schuif dus niet in één positie blijven staan. De terugslagklep neemt deze functie over door de oliestroom te blokkeren, waardoor de schuif op één positie kan staan.

Sluiten